2015-09-13

Εφαρμογή τύπου APRS από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει αναπτύξει μια συμπαθητική εφαρμογή στο internet, η οποία προβάλλει σε χάρτη τις θέσεις των αμαξοστοιχιών σε επιλεγμένα τμήματα του δικτύου. Προς το παρόν καλύπτονται οι ακόλουθες διαδρομές:
  • Κιάτο - Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο (προαστιακός)
  • Χαλκίδα - Πειραιάς, με μετεπιβίβαση στις Αφίδνες
  • Θεσσαλονίκη - Λάρισα (προαστιακός)
Τέτοια κόλπα στον χώρο των σιδηροδρόμων μέχρι στιγμής είχαμε δει μόνο στην Ελβετία (http://maps.vasile.ch/transit-sbb/), και μάλιστα από ιδιώτες και όχι επίσημα.
 
Η διεύθυνση για πρόσβαση της εφαρμογής είναι: http://www.trainose.gr/traingps/ και χρησιμοποιεί υπόβαθρο Google Maps. Μήπως θα πρέπει να τους μιλήσει κάποιος και για το OpenStreetMap, το οποίο καλύπτει άριστα την συγκεκριμένη εφαρμογή ?


4 comments:

  1. Μας κατάντησες "Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν" σε on line έκδοση!

    ReplyDelete
  2. Καλό είναι για αρχή, δεν δίνει όμως καμία πληροφορία (ταχύτητα, θερμοκρασία κλπ.) να δούμε πόσα χρόνια ακόμη θα περάσουν για να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και στα λεωφορεία. 73

    ReplyDelete
  3. Διαπιστώνω ότι η εφαρμογή εξελίσσεται συνεχώς. Μερικές από τις αλλαγές δεν ήταν επιτυχείς, αλλά στην πορεία διορθώθηκαν. Πιθανώς να αναπτύσουν αρχικά για Internet Exploer με αποτέλεσμα να μην τρέχουν σωστά σε Firefox με την πρώτη. Πλέον η εφαρμογή δείχνει τα επόμενα δρομολόγια με κλίκ σε όλους τους σταθμούς.

    ReplyDelete
  4. Δυστυχώς τις τελευταίες εβδομάδες, η εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί εντελώς για τις γραμμε΄ς Κιάτου, Αεροδρομίου και Χαλκίδος. Στην γραμμή Λάρισα-Θεσσαλονίκη δεν εμφανίζονται πλέον οι θέσεις των αμαξοστοιχιών.

    ReplyDelete