2017-03-26

1η Ημερίδα Ψηφιακών Επικοινωνιών DMR


Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη η ημερίδα του Συλλόγου RSF Hellas για τις ψηφιακές επικοινωνίες VHF-UHF Digital Voice, με έμφαση στο DMR. Η διοργάνωση ήταν άψογη και αξίζουν συγχαρητήρια στον Δημήτρη SV1EDZ, τον Ανδρέα-Νικόλαο SV1GFH και τους λοιπούς συντελεστές. Η εκδήλωση υποστηρήχθηκε από τέσσερες αντιπροσωπείες πομποδεκτών (Helecom, Cobra, Freebytes, Δρυς) οι οποιοι παρουσίασαν σχετικά προϊόντα σε περίπτερα. 

Είχα την χαρά να συναντήσω αρκετούς συναδέλφους (SV1VN, SV1MO, SV1RD, SV1TN, SV1ZJ, SV1EML κ.α.).

Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν η παρουσίαση του τρέχοντος ελληνικού δικτύου επαναληπτών UHF DMR (SW1F, SW1G, SV4O, SV6G), της διασύνδεσης μέσω του BrandMeister, και της διαδικασίας προγραμματισμού των πομποδεκτών HYTERA για ραδιοερασιτεχνική χρήση. 

Δυο ακόμα αναμεταδότες παραδόθηκαν προς εγκατάσταση στον Χορτιάτη και στην Ιεράπετρα.

Κλείνοντας ο SV1EDZ ευχαρίστησε τον SV1RD για την συνεχή ενημέρωση μας σε θέματα ψηφιακών επικοινωνιών μέσω του γνωστού site DigitalMode. και υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ημερίδες με ανάλογα θέματα.

 

3 comments:

 1. Γεια σου Κώστα, Κάτι ανάλογο ανέβασα στο fb. Ωραία διοργάνωση έτσι?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πολύ καλή ήταν. Ή μόνη αρνητική διαπίστωση είναι ότι εδώ και μερικούς μήνες εγκαταλείφθηκε το D-STAR.

   Delete
 2. Παλιά υπήρχαν μόνο τα αναλογικά. Μετά εμφανίσθηκε το d-star, τώρα έσκασε το dmr ίσως να έρχεται και το fusion. Τελικά χρειάζεται να έχει κάποιος πολλούς π/δ φαίνεται αλλά αυτά δεν είναι για τη χώρα μας κατά τη γνώμη μου.
  73

  ReplyDelete